Fri frakt och fri retur över 500kr
Betala med Klarna
Sneaky Steve Logo

SKOVÅRD

En stor del av våra kollektioner består av skor tillverkade i läder. Ett högkvalitativt läder har en lång livslängd och förmåga att se bättre ut med tiden - förutsatt att du ger dem en gnutta kärlek emellanåt.

Ett mättat läder är ett lyckligt läder. Det står emot hemskheter som saltade vägar, regn och snö. För att göra jobbet lite enklare för dig har vi satt ihop en liten guide som beskriver hur du ska gå tillväga.

Som med allt annat, finns det olika vägar att gå, beroende på vad du önskar för slutresultat.


VÅRD AV LÄDER - FÖR EN MATT LOOK

Detta behöver du:

  • 1x burk riktigt bra skofett

Ta bort skosnörena
Börja med att ta bort skosnörena, det kommer göra resten av arbetet mycket enklare.

Rengör skorna
Detta gör du för att inte arbeta in smuts i lädret. Fukta en tvättsvamp eller annan duglig trasa och torka bort all synlig smuts.

Applicera skofett
Applicera skofettet i tunna lager. Låt lädret mättas i några minuter innan du använder dem så slipper du fettfläckar på byxorna.

Voila, klart! Inte så jobbigt va?


VÅRD AV LÄDER - FÖR EN BLANKARE LOOK

Detta behöver du:

  • 1x tub/dosa skokräm i önskad färg

  • 1x skoborste eller nylontrasa för polering

  • Några droppar vatten

Ta bort skosnörena
Börja med att ta bort skosnörena, det kommer göra resten av arbetet mycket behagligare.

Rengör skorna
Om skorna är smutsiga rengör du dem. Detta gör du för att inte arbeta in gammal smuts i lädret. Fukta en tvättsvamp eller annan duglig trasa och torka bort all synlig smuts. Stryk på ett tunt lager skokräm på skorna. Låt lädret mättas några minuter och torka sedan bort överflödig kräm.

Polera upp glansen
Stänk några droppar vatten på skorna och polera tills svetten lackar. Upprepa proceduren för ännu mer glans.

Impregnera skorna
Avsluta processen genom att spraya skorna med en miljövänligt impregneringsspray. Nu är du good to go.


VÅRD AV MOCKA

Detta behöver du:

  • 1x impregneringspray

Du har säkert hört att mocka inte klarar av regn och att de således skulle vara ett dåligt val när du letar efter vinterskor. Detta är ett rykte som vi skulle vilja slå hål på. Det är inga problem att använda mockaskor - i alla typer av väder - så länge du har skyddat dem med en skyddande impregneringsspray innan du använder dem och that’s it!

Spraya en omgång och låt sedan skorna stå i ca 24h, därefter ger du dem en till omgång varpå skorna ska dra i ca 8h. Efter detta finns det inget som kan stoppa dig. Trampa ner i första bästa gyttjepöl och se smutsen rinna av!

Fortsätt spraya skorna med jämna mellanrum under säsongen. Ser du att skorna börjar dra åt sig väta är är det hög tid att ge dem en till omgång.

Skulle du vilja ta det ännu ett steg är en mockaborste en vass investering. Med mockaborsten ruggar du upp mockastrukturen och får bort ytlig smuts.

Sådär ja, det var väl inte så svårt? Tar du hand om dina skor får du inte bara ett par skor med ett unikt utseende, du gör även miljön en stor tjänst!

Borsta på och stay sneaky!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev