Skovård

 •          
 • Treat your shoes!

  Större delen av våra kollektioner består av skor tillverkade i läder. Som ni säkert redan har förstått, är läder något vi tar på största allvar. Ett högkvalitativt läder har en lång livslängd och förmåga att se bättre ut med tiden - förutsatt att du ger dem en gnutta kärlek emellanåt. 

  Ett mättat läder är ett lyckligt läder - som står emot hemskheter som saltade vägar, regn, snö och kanske även några stänk rödvin. För att göra jobbet lite enklare för dig har vi satt ihop en liten guide som beskriver hur du ska gå tillväga. 

  Som med allt annat, finns det olika vägar att gå, beroende på vad du önskar för slutresultat.

 • För en matt look:

  Detta behöver du:

  1x burk riktigt bra skofett

  1x appliceringsborste

   

  1 - Ta bort skosnörena, det kommer göra resten av arbetet mycket enklare.

  2 - Rengör skorna. Detta gör du för att inte arbeta in smuts i lädret. Fukta en tvättsvamp eller annan duglig trasa och torka bort all synlig smuts. 

  3 - Ta appliceringsborsten och gnugga den i burken med skofettet. Applicera fettet i tunna lager. Låt lädret mättas i några minuter innan du använder dem så slipper du fettfläckar på byxorna.  

  Voila, klart! Inte så jobbigt va?

   

 • För en blankare look:

  Detta behöver du:

  1x tub/dosa skokräm i önskad färg

  1x appliceringsborste

  1x skoborste eller nylontrasa för polering

  Några droppar vatten


  1 - Ta bort skosnörena, det kommer göra resten av arbetet mycket behagligare.

  2 - Om skorna är smutsiga rengör du dem. Detta gör du för att inte arbeta in gammal smuts i lädret. Fukta en tvättsvamp eller annan duglig trasa och torka bort all synlig smuts. Lägg på skokrämen på appliceringsborsten och stryk på ett tunt lager på skorna. Låt lädret mättas några minuter och torka sedan bort överflödig kräm. 

  3 - Stänk några droppar vatten på skorna och polera tills svetten lackar. 

  4 - Upprepa proceduren för ännu mer glans. 

  5 - Avsluta processen genom att spraya skorna med en miljövänligt impregneringsspray. Nu är du good to go. 

   

 • För mockaskor:

  Du har säkert hört att mocka inte klarar av regn och att de således skulle vara ett dåligt val när du letar efter vinterskor. Detta är ett rykte som vi skulle vilja slå hål på. 

  Det är inga problem att använda mockaskor - i alla typer av väder - så länge du har skyddat dem. 

  Det enda du ska tänka på är att spraya skorna med ett skyddande impregneringsspray innan du använder dem och that’s it! 

   

  Gör så här: 

  Spraya en omgång och låt sedan skorna stå i ca 24h, därefter ger du dem en till omgång varpå skorna ska dra i ca 8h. Efter detta finns det inget som kan stoppa dig. Trampa ner i första bästa gyttjepöl och se smutsen rinna av - precis som magi! 

  Fortsätt spraya skorna med jämna mellanrum under säsongen. Ser du att skorna börjar dra åt sig väta är är det hög tid att ge dem en till omgång. 

  Skulle du vilja ta det ännu ett steg är en mockaborste en vass investering. Med mockaborsten ruggar du upp mockastrukturen och får bort ytlig smuts. 

  Sådär ja, det var väl inte så svårt? Tar du hand om dina skor får du inte bara ett par skor med ett unikt utseende, du gör även miljön en stor tjänst! 

  Borsta på och stay sneaky!