• Fri frakt och fri retur över 500kr
  • Betala med Klarna
Sneaky Steve Logo

Made in Portugal

På Sneaky Steve brinner vi för skor och för att jobba med producenter som känner lika starkt för hantverket som oss. Därför produceras våra skor tillsammans med småskaliga, familjeägda fabriker i Felgueiras, Portugal, där de har en lång och rik tradition av skotillverkning. För oss innebär det att vi kan erbjuda skor av hög kvalitet samtidigt som det är en av de viktigaste aspekterna i vår strävan efter en hållbar produktion. Att tillverka skor i Portugal har gjort det möjligt att bygga nära och långvariga relationer. Vi gör regelbundna besök hos både fabrikerna och garverierna 3-4 gånger om året och det innebär att vi har full insikt i processen, arbetsförhållandena och valen av material.

Produktion 1

När vi pratar om att Felgueiras  är staden vi valt för hela vår skoproduktion menar vi verkligen hela produktionen! Alla beståndsdelar som används vid vår skoproduktion finns tillgängligt inom en radie på 10 km. Läder, mocka, sulor, skosnören, öljetter och till och med våra skolådor produceras här. Det är något som är viktigt för oss då det innebär så liten miljöpåverkan som möjligt.  Vi arbetar uteslutande med fabriker och läder som lever upp till Reach-förordningens och The Leather Working Groups rekommendationer och produktion inom EU:s gränser medför dessutom att vägen från produktion till marknad blir betydligt kortare och att skorna fraktas med åkerier som också de håller EU:s riktlinjer när det kommer till utsläpp och arbetsförhållanden.

produktion-4

Göteborg/Felgueiras

Allt börjar med penna och papper. På Magasinsgatan i Göteborg, staden där Sneaky Steve föddes, ritas varje ny skomodell fortfarande för hand i blyerts av vår Queen Designer Sara-Lotta och idag har hon designat skor för Sneaky Steve i över 10 år.

“Skor är något jag har ett genuint intresse för. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men skor blir aldrig tråkigt. Utan det grundläggande intresset hade jag inte kunnat göra detta år efter år.” Säger Sara-Lotta

produktion-2

När skisserna är klara skickas de till fabriken i Felgueiras, varpå de sedan skickar upp provmodeller. Med provmodellerna i handen kan det riktiga arbetet börja.

“Härifrån jobbar jag och fabriken tight mot det slutgiltliga resultatet. Samarbetet med fabrikerna är otroligt viktigt för att resultatet ska bli bra. Om det inte klickar med dem kommer det inte fungera. Som tur är jobbar vi idag med fabriker som förstår vart vi kommer från och vad vi vill ha. Vi har dessutom jäkligt kul tillsammans.”

Sneaky Steves design har ett stort fokus på detaljer och finish. Att göra skor på den kvalitetsnivån vi eftersträvar är inte möjligt utan ett tränat öga och skicklighet. Det finns många moment som en maskin helt enkelt inte kan utföra tillräckligt bra utan kräver att de görs för hand av skickliga hantverkare. Därför passar Portugal perfekt för ändamålet, här finns en enorm yrkesstolthet som är otroligt viktig för en bra slutprodukt.

produktion-2

Hållbarhet

Utöver sin hantverksskicklighet är det viktigt för oss att våra producenter delar våra värderingar. En av våra främsta fabriker, som bland annat producerar vår ikoniska style Crasher, har hållbarhet som en av sina viktigaste hjärtefrågor. En av ägarna berättar att han inte har några som helst tvivel om att just hållbarhet är framtiden för skoproduktion och att de är mer än redo för det. Idag använder de enbart vattenbaserat lim i kombination med UV-rening och de har bland annat investerat stort i en egen återvinningsstation för att minimera spill och för att kunna återanvända material i allra högsta möjliga grad. Alla ärenden som görs till och från fabriken görs med elbilar och planer finns för att bli självförsörjande i sin elektricitet genom att installera solceller.

produktion-6

Vi jobbar ständigt på att utvecklas mot en så hållbar produktion som möjligt och även om vårt val att jobba med pålitliga fabriker i Portugal är en stor del av vårt arbete gör vi även mindre insatser såsom att använda alternativ till läder i delar av skon som är mindre synliga. Genom att byta till mikrofiber på insidan av skon, där det inte syns, har vi under två år lyckats halvera vår användning av läder. Mikrofiber är ett material med många fördelar, till exempel är det 100% återvinningsbart, har 100% andningsförmåga, har lång livslängd, är vattenresistent och ser ut och känns som läder.

produktion-7

“För oss innebär hög kvalitet inte bara en produkt som känns bra och ser bra ut. För oss betyder hög kvalitet ett par skor som kommer att hålla länge och åldras snyggt och med värdighet.” Säger Måns, grundare av Sneaky Steve

Ett av de viktigaste miljövalen vi alla kan göra är att köpa produkter med avsikten att använda dem länge. Det är vad kvalitet innebär för oss.

produktion-8

Få 10% på första köpet!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
© F Division Group AB 2017